Pátek, 9 prosince, 2022
    DomůZprávy a názoryTiskové zprávyProhlášení k ruským raketovým útokům na Ukrajinu

Prohlášení k ruským raketovým útokům na Ukrajinu

-

Dnes ráno Rusko masivně zaútočilo raketami na ukrajinská města. Bylo zasaženo centrum Kyjeva, Záporoží, Dnipro, Žitomir, Mikolajev, Chmelnickij, Kremenčuk, Lvovská a Ternopolská oblast. Cílem útoku se staly civilní objekty. Mezi zraněnými i obětmi jsou civilisté.

Znovu se potvrzuje, že Rusku jde o zničení sousedního státu a utrpení jeho statečných obyvatel. Apelujeme na Rusko, ať zastaví tuto nesmyslnou válku!

Dnešní barbarský útok je dalším důkazem cynismu a zbabělosti ruského režimu. Rusko tak pokračuje v páchání zločinů na území Ukrajiny. Česko bude i nadále usilovat o vytvoření speciálního soudního tribunálu, který přivede ke spravedlnosti všechny zločinné představitele Ruska.

Česko bude pokračovat v pomoci Ukrajině a jejím občanům v jejich spravedlivé obraně proti ruské agresi a v boji za osvobození všech okupovaných území. K tomu vyzýváme všechny, pro které jsou svoboda, vzájemná úcta, suverenita, spolupráce, mírové soužití a úcta k lidskému životu základními prvky mezinárodních vztahů. Rusko je dnes znovu pošlapalo.

Přidejte si ParlamentníZprávy.cz ke svým zdrojům na Seznam.cz nebo Google News.

Piráti
    Pirátihttps://www.pirati.cz
    Česká pirátská strana (registrovaná zkratka Piráti) je česká liberálně progresivní politická strana založená v roce 2009.

Relevantní články

Sledujte nás na sociálních sítích

39,610FanoušciTo se mi líbí
    73SledujícíNásledovat